top of page
עיבוד שבבי

מה זה עיבוד שבבי ?

הפיכת חומר גלם לחלקים קטנים ומדויקים בקו יצור אחיד. תהליך העיבוד מתבצע על ידי מכונות מתקדמות שמבצעות פעולה של חריטה, כרסום, על חומרים כגון: פלסטיק, מתכת או עץ.

ייצור חלקים קטנים מיועד לתעשיות מרכזיות בחיי היום יום המודרניים, אך כבר משחר ההיסטוריה בני אדם עסקו בייצור חלקים קטנים על ידי גילוף וחריטה שנעשו ביד אדם. כבר באותם ימים ייצור החלקים היה קריטי לשם הכנת כלים ומכונות אלא שרמת הדיוק הייתה נמוכה.

היום עיבוד שבבי טכנולוגי מתבצע כמעט כולו על ידי מכונות ממוחשבות. מוצרים בסיסיים המצויים במטבח, בריהוט הבית, מכוניות, חשמל, רובוטיקה ואינסטלציה, עוברים תהליך של חריטה וכרסום בקו יצור אחיד ומדויק.

חריטה וכרסום משמשים תעשיות משמעותיות ביותר בחיינו: רפואה, תעופה וביטחון, לכן גם נדרשת בקרה קפדנית שמפקחת על איכות העבודה שכן לא ניתן להקל ראש במוצרים שמיועדים לתחומים אלה.

עם הקידמה מואץ הביקוש לייצור של חלקים קטנים כדי להרכיב מכונות וכלים, תעשיית העיבוד השבבי משתכללת בהתאם לדרישה, מכונות משוכללות נכנסות לתחום כדי לייעל את העבודה ולצמצם זמני הספקה, גם כוח האדם נדרש להכשרה ולהשכלה הנדסית.

הרכבת מתכת

המכונות המוכרות ביותר מתחום העיבוד השבבי הן מכונת חריטה ומכונת כרסום, את המכונות מפעילים אנשי מקצוע עם ידע הנדסי כאשר לכל מכונה יכולת לבצע עיבוד שבבי מסוג אחר. אפשר לעבור בין המכונות לפי תוכנית ממוחשבת שמזינים לתוכן, בסופו של הייצור יתקבל מוצר ברמת דיוק גבוהה ביותר.

איך מתבצע עיבוד בשיטת החריטה?

עיבוד שבבי חריטה מתבצע בעזרת מחרטה. המחרטה, עליה מוחזק חומר הגלם מסובבת אותו במהירות גבוהה. על חומר הגלם מופעל לחץ על ידי מגוון של כלים. הסיבוב המהיר של חומר הגלם, יחד עם הלחץ המופעל עליו, גורמים להתזה של שבבים ממנו ולשינוי צורתו.


 

איך מתבצע עיבוד בשיטת הכרסום?

בשונה משיטת החריטה, עיבוד בשיטת הכרסום אינו כולל תזוזה מהירה של חומר הגלם, אלא של הכלים עצמם.  חומר הגלם אינו זז למעט משטח העבודה עליו הוא מונח. הכלים נעים לעומתו במהירות גבוהה, מתיזים שבבים בנקודות נבחרות ובכך יוצרים צורה מבוקשת.

bottom of page